La Primavera Republicana
La primavera republicana

RECURSOS

  1. ASSOCIACIONS
  2. CARTELLS
  3. GUIES I PORTALS TEMÀTICS
  4. LLISTES DE DISTRIBUCIÓ
  5. NOVETATS EDITORIALS
  6. RECERCA I DIVULGACIÓ
  7. TEXTOS I DOCUMENTS

 

 

3. GUIES I PORTALS TEMÀTICS

 

Nodo50 ha posat en marxa aquesta web amb motiu de la commemoració del 75è aniversari de la proclamació de la II República espanyola que es va celebrar el 14 d’abril de 2006. S'hi recullen els diferents actes alhora que ofereix enllaços i documents de l’època.

 

La biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra ha fet una petita selecció de recursos que tracten el tema del republicanisme i la guerra civil.

 

La biblioteca del Pavelló de la República de la BUB presenta una mostra del seu fons bibliogràfic i documental relacionat amb la II República espanyola durant els anys 1931-1936.

 

La Biblioteca Nacional ofereix una guia que recull els recursos de què disposa sobre el tema, una selecció de recursos bibliogràfics i enllaços a altres biblioteques i arxius.

 

Portal que recull informació, testimonis i contactes que permeten accedir al món de l’exili. Hi destaquen les dues exposicions virtuals titulades “Exilio” i “Los Niños de la Guerra”.

 

Recurs del Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb el suport del Centre d’Història Contemporània de Catalunya, centrat preferentment en la II República espanyola, però amb informació també de la I República, de republicanisme i democràcia en general.

[inici]

Ajuntament de Barcelona . www.bcn.cat/ ICUB : MHCB inici