La Primavera Republicana
La primavera republicana

RECURSOS

  1. ASSOCIACIONS
  2. CARTELLS
  3. GUIES I PORTALS TEMÀTICS
  4. LLISTES DE DISTRIBUCIÓ
  5. NOVETATS EDITORIALS
  6. RECERCA I DIVULGACIÓ
  7. TEXTOS I DOCUMENTS

 

 

1. ASSOCIACIONS

 

El principal objectiu de l’Asociación de Amigos de las Brigadas Internacionales (AABI) és recollir el llegat històric de les Brigades Internacionals. En la seva web trobem una selecció de textos, mapes i galeria de fotografies. També hi podem visitar la seva exposició virtual. A més, ofereix enllaços i informació de les activitats que es porten a terme en el marc de l’Associació.

 

En la web de l’Associació trobem un recull de diferents articles, notícies i recursos, a més d’una àmplia secció amb enllaços a diferents fundacions, associacions i portals relacionats amb la II República.

 

L’Associació, que ha estat premiada amb la Creu de Sant Jordi el 2006, recull en la seva web diverses notícies, reportatges i documents. Entre les seves seccions destaca la de “desapareguts” que té com objectiu donar a conèixer els nostres desapareguts i la seva memòria als seus visitants, i d’aquesta manera col·laborar en la recerca. Per últim, ofereix una àmplia secció d’enllaços a diferents associacions de caràcter local que treballen per a la recuperació de la memòria històrica.

 

L’Associació Catalana d´Expresos Polítics té com a finalitat reivindicar i lluitar per la normalització de la memòria històrica. Els seus membres són una part dels centenars de milers de represaliats pel règim de Franco.

 

L'Associació Ciutadans per la República vol promoure la creació d'una consciència social ciutadana que busqui la participació dels més amplis sectors de la ciutadania en la recuperació democràtica, la memòria història i la defensa de la República, amb caràcter laic, democràtic, popular i federal, com únic marc possible per al desenvolupament de la democràcia i de les llibertats públiques, individuals, col·lective i socials.

 

La Coordinadora per a la Memòria Històrica i Democràtica de Catalunya és una entitat democràtica, sense finalitat de lucre, constituïda per la lliure unió, conscient i voluntària, d’entitats i col·lectius dedicats totalment o parcialment a la recuperació, manteniment i difusió de la memòria històrica i democràtica.

 

El Foro por la Memoria té com a objectiu deixar constància moral, històrica, arqueològica i judicial de les atrocitats comeses per l’exèrcit franquista i els seus aliats. En la seva web donen informació sobre l’estat de les excavacions i les foses.

 

L'associació de Les Dones del 36 agrupa les dones que varen lluitar a la guerra civil i que també van continuar lluitant per la llibertat durant la dictadura franquista. Una de les seves finalitats és transmetre a les noves generacions el paper de la dona a través de conferències i trobades a escoles, universitats i centres culturals. Han rebut el Premi d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona i el premi 8 de març-Maria Aurèlia Capmany.

[inici]

Ajuntament de Barcelona . www.bcn.cat/ ICUB : MHCB inici